Google Tag Manager

Google Tag Manager kan indsættes på bookingsiden. Dette kan give statistik over besøgende, konverteringer og effekten af reklamer igennem f.eks. Google Analytics.

Aktivering af integrationen

Integrationen findes under "Indstillinger -> Udvidelser -> Integrationer".

Man kan vælge at scrolle ned i menuen eller bruge søgefeltet som her:

Herefter klikkes "Aktivér" på integrationen til Google Tag Manager.

Find dit Container ID i din Google Tag Manager opsætning og sæt den ind i feltet hertil.

Resten af opsætningen foregår herefter i Google Tag Manager.

Bemærk at kun services fra Google er muligt at indsætte på bookingsiden via Google Tag Manageren. Dette er teknisk begrænset ved at scriptet indsættes med følgende allowlist:

dataLayer = [{ 'gtm.allowlist': ['google'] }];

Cookie Samtykke Popup

Ved indsættelse af Google Tag Manager er det nødvendigt at få brugerens samtykke på bookingsiden til brugen heraf. Derfor vises der automatisk en popup til brugeren, når man har aktiveret integrationen. Kun hvis brugeren trykker på "Accepterer cookies" vil scriptet fra Google Tag Manager blive indsat.

Det er nødvendigt for at overholdende gældende regler, og betyder selvfølgelig at der ikke er garanti for at alle besøgende bliver talt med i dataindsamlingen via Google Tag Manager.